8. marts i Silkeborg

Godt 160 kvinder og et par håndfulde mænd med mange forskellige etniske baggrunde mødtes til årets 8. marts-arrangement og nød hinandens samvær.
Kvinderne spiller en meget aktiv og vigtig rolle i oprørene i Mellemøsten i disse uger, fortalte Assa Khalil, dansk-egyptisk læge, på Sprogskolen i går aftes på Sprogskolen på Toldbodgade. Hun deltog selv på Thahirpladsen i Kairo i de afgørende dage i begyndelsen af februar.

Mødet startede med at de forskellige nationaliteter bød velkommen på deres eget sprog – der var hilsner på somalisk, kurdisk, kinesisk, arabisk, engelsk, polsk, spansk, farsi, dari, ungarsk, indisk, italiensk, litauisk, lettisk.

Aftenen bød på et tætpakket program med teater af den musikalske teaterduoen Arrièrgarden fra Performers House, der består af Linn Lorenzen og Sofie Faurschou.

Desuden var der dans og sang af 10 kvinder i den afrikanske dansegruppe Malingo,  afbrudt af fællessange med musikgruppen Fars Grise og et overdådigt kaffebord med lagkage.  

Det er muligt, at kendte kvindelige ministre mener, at 8. marts og kvindekampen er slut – men i Silkeborg er der intet, som tyder på at 8. marts har overlevet sig selv – tværtimod.

Læs interviev med Assa Khalil

Assa Khalil talte i Sprogskolen 8. marts

Assa Khalil talte i Sprogskolen 8. marts

Del siden